понеділок, 07 вересня 2020 14:02

Компанія Facebook заборонила транслювати смерть чоловіка

Компанія Facebook заборонила транслювати смерть чоловіка
Алан Кок / Reuters

Компанія Facebook заблокує трансляцію смерті невиліковно хворого француза Алена Кока. Він планував показувати останні дні життя, щоб переконати владу Франції легалізувати евтаназію.

В американській компанії заявили, що не дозволять чоловіку вести трансляцію останніх днів життя, бо в соцмережі заборонена демонстрація самогубства. Про це пише "Громадське" із посиланням на ВВС.

"Попри те, що поважаємо рішення Кока привернути увагу до цього складного питання, після рекомендацій експертів запобігатимемо прямому ефіру в акаунті Алена", - заявив представник Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook повідомив, що слідкував за своїми користувачами

Невиліковний діагноз Алену поставили у 23 роки. Лікарі давали йому кілька тижнів, але він прожив 30 років. 1993-го на інвалідному візку виступив у Європейському суді з прав людини, де розповів про право людини вмерти з гідністю. Наступного року здійснив на візку подорож Францією. 1998-го був у Брюсселі, 2008-го виступав в ООН, де закликав дбати про людей з інвалідністю та нагадував про право гідно померти. Через останні 2 поїздки в Алана сталися 5 інфарктів, 7 інсультів та йому провели 8 операцій.

Алан звернувся до президента Франції Еммануеля Макрона з "проханням гідно закінчити життя", дозволивши евтаназію. Чоловіку відмовили. Він вирішив перестати їсти і приймати ліки, щоб померти. Останні дні життя захотів показувати у Facebook. Кок закликає Париж дозволити людям самим обирати, як помирати.

У Франції евтаназія – незаконна. Натомість лікарям можна тримати невиліковно хворих під наркозом до смерті. Проте пацієнти можуть відмовитися від медичної допомоги та їжі, що вважається суїцидом. За французькими законами, покарань за самогубство немає.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Facebook заборонила транслювати смерть чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі