пʼятниця, 21 липня 2023 19:49

Колаборанта Губарєва затримали за підтримку Гіркіна (відео)

Колаборанта Губарєва затримали за підтримку Гіркіна (відео)
Колаборант Павло Губарєв під судом у Москві. Фото: скріншот

У Москві біля суду, де арештували воєнного злочинця, російського терориста Ігоря Гіркіна, затримали колаборанта Павла Губарєва.

Відео з'явилося у мережі.

Губарєв стояв біля суду з плакатом, де було написано "свободу Стрелкову".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська розвідка прокоментувала затримання Гіркіна в Росії

Під судом Губарєв заявив, що Гіркін "критикував дії керівництва міністерства оборони". Після цього його затримали.

У березні 2014 року Губарєв у Донецьку проголосив себе "народним губернатором". Його заарештувала Служба безпеки України, але потім обміняла на українських полонених.

У 2017 році СБУ розпочала заочне розслідування щодо Губарєва, підозрюваного за статтями про публічні заклики до зміни і повалення конституційного ладу і захоплення державної влади, умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, створення і управління терористичною організацією та організацію масових заворушень.

21 липня російські ЗМІ повідомили про затримання Гіркіна близько опівдні. Затримали нібито за заявою колишнього найманця ПВК "Вагнер".

У мережі з'явилося відео з Гіркіним у суді. Суд у Москві заарештував його на два місяці.

Торік Гаазький суд присудив Гіркіну довічне ув'язнення за збиття малазійського літака Boeing MH17 на сході України у 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Колаборанта Губарєва затримали за підтримку Гіркіна (відео)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі