середа, 08 квітня 2020 12:32

Китай зняв карантин з Уханя і через росіян наклав його на інше місто

Китай зняв карантин з Уханя і через росіян наклав його на інше місто
Десятки тисяч людей покинуть Ухань, щойно влада остаточно відкриє дороги. Фото: Pixabay

Влада Китаю скасувала заборону на виїзд з Уханя. Десятки тисяч людей збираються покинути його найближчими днями. Водночас там обмежили в'їзд росіянам в одне з міст через нові спалахи коронавірусу.

В кінці січня китайська влада наклала заборону на виїзд з охопленого епідемією міста. Нагадаємо, що саме Ухань - епіцентр епідемії, з якого все почалося. Заборона торкнулася всієї області. Проте 6 квітня Китай уперше відмітив відсутність смертей через хворобу, що дозволило послабити карантинні заходи.

Через 2 місяці, 8 квітня, влада офіційно дозволила всім охочим покинути місто виїхати з нього. Десятки тисяч людей зібралися на вокзалах, щохвилини чекаючи можливості відправитися додому, або до рідних і близьких. Тільки сьогодні близько 55 тис. осіб планують скористатися цією можливістю, пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці придумали альтернативу медичним маскам

Одночасно в північній провінції Хейлунцзян спостерігається приріст хворих. Статистику "поповнюють" заражені, які приїжджають із Росії. Тому китайська влада обмежила пересування, в'їзд та виїзд з міста так само, як раніше було в Ухані.

Люди мають залишатися в своїх будинках. Тільки 1 людина на сім'ю може виїжджати раз на 3 дні для поповнення необхідних ресурсів. І повернутися зобов'язана того ж дня.

Станом на ранок 8 квітня у світі на коронавірус захворіли 1 429 437 людей. Померли - 82 074 людини.

Вилікуватися від початку пандемії удалося 300 767 пацієнтам. Про це свідчать дані мапи поширення вірусу при Університеті Джона Гопкінса.

Зараз ви читаєте новину «Китай зняв карантин з Уханя і через росіян наклав його на інше місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі