середа, 20 липня 2022 21:29

Китай може дати "воєнну відповідь" на дії США – ЗМІ

Китай може дати "воєнну відповідь" на дії США – ЗМІ
У Пекіні незадоволені поїздкою американських політиків на Тайвань. Фото: eastnews.ua

Китай може дати воєнну та стратегічну відповідь на візит спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі в Тайвань.

Пелосі прибуде із делегацією на Тайвань у серпні. Вона стане найвищим представником американського парламенту, який відвідає Тайвань після республіканця Ньюта Гінгріча 1997 року. Про це пише Global Times з посиланням на експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США продадуть Тайваню військове обладнання на понад $100 млн

Фахівці припускають, що в Пекіні це сприймуть як провокацію.

"Китай рішуче виступає проти офіційних обмінів думками між владою США і Тайваню у будь-якій формі. Як невіддільна частина уряду США Конгрес США повинен суворо дотримуватись політики одного Китаю, яку проводить США. Якщо спікер палати представників Пелосі відвідає Тайвань, це буде серйозним порушенням принципу одного Китаю та положень трьох спільних китайсько-американських комюніке", – сказав представник міністерства закордонних справ Китаю.

Китайські експерти заявили, що наслідки поїздки на Тайвань будуть важкими для США.

Китай підтримує Росію в повномасштабному вторгненні в Україну. Підтримка залишається попри заяви Пекіна про намір зберігати нейтралітет у цій ситуації.

Водночас китайський міністр оборони Вей Фенхе заявляв, що Пекін не допомагав Росії зброєю у війні проти України. За словами міністра, китайсько-російські відносини є "партнерством, а не союзом", і вони не спрямовані проти будь-якої третьої країни.

Зараз ви читаєте новину «Китай може дати "воєнну відповідь" на дії США – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі