субота, 10 липня 2021 05:17

Щохвилини від голоду помирає більше людей, ніж від Covid-19 - ООН

Щохвилини від голоду помирає більше людей, ніж від Covid-19 - ООН
Пандемія коронавірусу посилила голод в світі. Фото: Reuters

Щохвилини в світі через голод помирає близько 11 осіб.

Через пандемію коронавірусу, число кризових явищ, як нестача продовольства виросла в шість разів за минулий рік, повідомляє SkyNews.

Згідно зі звітом "Вірус голоду множиться" від організації по боротьбі з бідністю Oxfam, число смертей від голоду в світі в даний час перевищує число смертей від коронавірусу, оскільки за статистикою, сьогодні від Covid помирає 7 людей щохвилини.

Криза, викликана пандемією привела до 40-процентного зростання цін на харчові продукти в світі, що також згубно вплинуло на ситуацію з голодом.

Сьогодні військові витрати у світі збільшилися на 51 млн доларів, не дивлячись на те, що ця сума в шість разів перевищує суму, яка необхідна ООН для боротьби з голодом.

Oxfam закликає уряди країн до співпраці для вирішення глобальної проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН розповіли, скільки країн потерпають від голоду

Нещодавно лідер Північної Кореї Кім Чен Ин визнав брак продовольства в країні через епідемію Covid-19. Він також порівняв ситуацію, що склалася в даний час в КНДР, зі страшним голодом 1990-х років.

Зараз ви читаєте новину «Щохвилини від голоду помирає більше людей, ніж від Covid-19 - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі