субота, 18 грудня 2021 04:37

Картину Альбрехта Дюрера вартістю 50 млн випадково купили за $30

У США чоловік за $30 випадково придбав картину відомого німецького художника Альбрехта Дюрера, вартістю $50 млн.

Бізнесмен і поціновувач мистецтва 55-річний Кліффорд Шорер, запізнюючись на вечірку з нагоди виходу на пенсію подруги, натрапив на малюнок 500-річної давності, пише New York Post.

"Директорка Єльського центру британського мистецтва Емі Меєрс влаштовувала в 2019 році вечірку. Шорер забув подарунок удома, тож почав шукати можливі варіанти у Google. У торговця раритетами він купив збірку віршів Вільяма Блейка. Торговець і познайомив його з власником картини", – йдеться у повідомленні.

Людина, яка заробляла на життя купівлею та продажем уживаних товарів, за безцінь купила малюнок на розпродажі в Конкорді. Продаж відбувся у 2016 році, після смерті архітектора Жана-Поля Карліхана, який успадкував цей витвір від свого діда. Той купив картину у Парижі в 1919 році. Побачивши гравюру, Шорер одразу ж авансував продавцю $100 тис.

Автор: nypost.com
  Американець випадково придбав картину за
Американець випадково придбав картину за

За три тижні він отримав оцінку справжності по електронній пошті. Дюрер мав водяний знак – тризуб із кільцем, який підтвердив, що це картина XVI ст.

Шорер планує продати картину Дюрера, але не знає, коли це може статися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Діву Марію" відомого автора знайшли на блошиному ринку

Малюнок Леонардо да Вінчі вартістю €15 млн випадково знайшли в Парижі. Його виявили серед стосу замальовок, які в березні приніс до аукціонного дому "Таян" пенсіонер із центральної Франції. Чоловік побажав залишитися анонімним. Картини належали його батькові. Він хотів дізнатися їхню вартість.

Зараз ви читаєте новину «Картину Альбрехта Дюрера вартістю 50 млн випадково купили за $30». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі