середа, 14 лютого 2024 19:01

Канада виділить $44 млн для обслуговування українських винищувачів F-16

Канада виділить $44 млн для обслуговування українських винищувачів F-16
Міністр національної оборони Канади Білл Блер анонсував допомогу Україні. Фото: billblair.libparl.ca

Близько $44 млн виділить Канада на оборону України.

Кошти підуть на нарощування потенціалу військово-повітряних сил Контактної групи з питань оборони України, сказав міністр національної оборони Канади Білл Блер на засіданні "Рамштайн".

Це допоможе забезпечити постачання життєво необхідних матеріалів та обладнання для винищувачів F-16. Йдеться про запасні частини, станції озброєння, авіоніку та боєприпаси.

"І це на додаток до підтримки, яку ми вже надали для розбудови українського потенціалу F-16", - сказав Блер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На зустрічі у форматі "Рамштайн" обговорять передачу Україні F-16

У співпраці з Данією і Францією Канада надає інструкторів, літаки і допоміжний персонал для підготовки українських пілотів.

"Ця підготовка триватиме від цього місяця до наступного року. Понад 30 українських пілотів F-16 також проходять мовну підготовку в мовній школі збройних сил Канади", - зазначив міністр.

Від лютого 2022 року Канада виділила понад $2,4 млрд на військову допомогу Україні.

"І ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Крім того, з 2015 року канадські військовослужбовці підготували понад 40 000 українських військовослужбовців в рамках операції Unifier", - підсумував Блер.

Американські винищувачі F-16 вже можна було б розмістити в Україні. Вони могли б злітали з українських аеродромів. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Нідерланди збираються підготувати для України ще шість додаткових винищувачів F-16. Загалом ЗСУ отримають 24 борти, повідомила міністерка оборони Нідерландів Кайсу Оллонгрен.

Зараз ви читаєте новину «Канада виділить $44 млн для обслуговування українських винищувачів F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі