неділя, 10 квітня 2022 03:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Канада організує евакуаційні рейси для українських біженців в Європі

Канада організує евакуаційні рейси для українських біженців в Європі
Канада дасть змогу українцям потрапити до Північної Америки. Фото: Pixabay.

Уряд Канади протягом наступних тижнів організує кілька чартерних рейсів для українських біженців. Бажаючі отримають змогу виїхати з Європи до Північної Америки.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на заяву прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо під час благодійної акції Stand Up For Ukraine у Варшаві.

Українці, які не мають фінансів, після прильоту будуть забезпечені житлом на два тижні.

"Ми використовуємо відносини з комерційними авіаперевізниками, аби організувати протягом найближчих тижнів кілька чартерних рейсів, а також забезпечимо тим українцям, які цього потребують, до двох тижнів проживання у готелі після прильоту", - сказав Трюдо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для допомоги українським переселенцям світ вже зібрав $10 млрд - Зеленський

Він додав, що Канада також створить програми короткотермінової фінансової підтримки для українських біженців.

Також Трюдо оголосив про виділення Канадою додаткових $100 млн на гуманітарну допомогу Україні й відправку 345 тис/ одиниць товарів, необхідних під час надзвичайних ситуацій.

Канада в новому бюджеті на 2022-23 роки передбачає $1,5 млрд на фінансування купівлі зброї та нових кредитів для України.

Зараз ви читаєте новину «Канада організує евакуаційні рейси для українських біженців в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі