пʼятниця, 15 вересня 2023 22:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Як вплине кома Кадирова на ситуацію в РФ та Україні – думка експерта

Як вплине кома Кадирова на ситуацію в РФ та Україні – думка експерта
Глава Чечні Рамзан Кадиров впав у кому. Фото: censor.net

Стан здоров'я глави Чечні Рамзана Кадирова та його зникнення з політичної арени в Росії не вплине на перебіг бойових дій в Україні.

Водночас в Росії це може похитнути внутрішньополітичну стабільність. Про це сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко під час телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов заявив, що Кадиров наркоман

"Якщо вони ("кадировці" – Gazeta.ua) підуть, на жаль, ми не так сильно це відчуємо, тому що їх знайдуть ким замінити", – пояснив Мусієнко.

Щодо подій у Чечні після Кадирова, то там розпочнеться розподіл влади і можуть сколихнутися серйозні внутрішньополітичні дестабілізаційні процеси і рухи в Росії.

"Колись взагалі його називали ледь не наступником Путіна. Це було перебільшенням ще тоді, на мій погляд, але зараз це вже так само очевидно. Тому я думаю, що найцікавіше буде спостерігати за процесами там всередині", – додав експерт.

Деякі політичні експерти раніше припускали, що Кадиров зникне, як Пригожин. Очільник Чечні має підготовлену приватну армію і серйозний вплив в обхід усіх силових структур.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили інформацію про критичний стан глави Чечні Рамзана Кадирова.

Повідомлялося, що Кадиров впав у кому. Представник ГУР Андрій Юсов сказав, що в Кадирова загострилися хвороби, які призвели до важкого стану.

Зараз ви читаєте новину «Як вплине кома Кадирова на ситуацію в РФ та Україні – думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі