середа, 01 листопада 2023 04:34

Ізраїль вдарив по табору біженців в Секторі Гази: стверджують, що там були десятки терористів

Сили оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) 31 жовтня атакували табір біженців "Джабалія" в Газі.

Удар був "по терористах і терористичній інфраструктурі, що належала центральному батальйону "Джабалія", який узяв під контроль цивільні будівлі в місті Газа", пише ЦАХАЛ в Telegram.

Під час атаки загинув командир центрального батальйону ХАМАС "Джабалія" Ібрагім Біарі й багато інших терористів ХАМАС.

"Удар завдав шкоди командуванню й контролю ХАМАС у цьому районі, а також його здатності спрямовувати воєнні дії проти солдатів ЦАХАЛ, що діють по всьому сектору Гази. Підземну терористичну інфраструктуру, влаштовану під будівлями, яку використовували терористи, також було зруйновано після удару", - ідеться в повідомленні.

Атаку на табір біженців "Джабалія" також підтвердив на пресконференції прессекретар ЦАХАЛ Даніель Хагарі. ХАМАС і далі використовує цивільне населення як щит - навмисно "й у дуже жорстокий і брутальний спосіб", пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США проти припинення операції у Секторі Гази

Він повторив заклик ЦАХАЛ до людей на півночі Гази прямувати на південь.

За словами очевидців і медиків із Гази, які поспілкувалися із журналістами CNN, ізраїльський удар по табору "завдав катастрофічних збитків і вбив велику кількість людей". Один з очевидців розповів, що бачив у землі "сім-вісім величезних дірок, заповнених убитими людьми, скрізь - частини тіл".

Автор: МОЗ Сектора Гази
  Наслідки удару ЦАХАЛ
Наслідки удару ЦАХАЛ
Автор: МОЗ Сектора Гази
  Наслідки удару ЦАХАЛ
Наслідки удару ЦАХАЛ
Автор: МОЗ Сектора Гази
  Наслідки удару ЦАХАЛ
Наслідки удару ЦАХАЛ

Речник ЦАХАЛ підполковник Річард Хехт у розмові із CNN назвав загибель цивільних у таборі "трагедією війни" і закликав людей переїжджати на південь.

На знімках із місця події, які опублікувало міністерство охорони здоров'я Гази, видно величезний кратер серед уламків і пошкоджених будівель.

МОЗ Палестини й медіа повідомляють про десятки загиблих.

"Джабалія" – найбільший табір біженців на території сектору Гази. У ньому зареєстровано 116 тис. осіб. Канал вказує, що в таборі розташовано три школи під управлінням ООН, які перетворили на прихистки для сотень переміщених сімей.

7 жовтня бойовики ХАМАСу вбили 1400 людей в Ізраїлі. Це є безпрецедентним з моменту заснування цієї держави. Після атаки терористів Ізраїль оголосив війну.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль вдарив по табору біженців в Секторі Гази: стверджують, що там були десятки терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі