вівторок, 05 грудня 2023 11:09

Ізраїль збирається затопити тунелі ХАМАС у Газі - ЗМІ

Ізраїль збирається затопити тунелі ХАМАС у Газі - ЗМІ
Ізраїль готовий затопити тунелі ХАМАС морською водою. Фото: pixabay.com

Армія Ізраїлю планує затопити морською водою тунелі терористичного угруповання ХАМАС у Секторі Газа.

Для здійснення задумки ЦАХАЛ вже встановив відповідне обладнання, повідомляє The Wall Street Journal.

"У листопаді ЦАХАЛ встановив п'ять великих водяних насосів поблизу табору біженців Аль-Шаті у місті Газа. Дані помпи досить потужні, щоб перекачувати в тунелі ХАМАС тисячі кубометрів води за годину і затопити їх за декілька тижнів", - сказано в повідомленні.

Хоча Ізраїль ще остаточно не вирішив, чи реалізовуватиме даний план, він уже попередив про це чиновників зі Сполучених Штатів Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦАХАЛ вбив кількох командирів ХАМАСу та анонсував потужну атаку на півдні Гази

Деякі чиновники висловили занепокоєння. Зокрема щодо потенційної шкоди водоносному горизонту та ґрунту анклаву.

"Ми не впевнені, наскільки успішним буде прокачування, тому що ніхто не знає подробиць про тунелі та землю навколо них. Неможливо знати, чи це буде ефективно, тому що ми не знаємо, як морська вода стікатиме в тунелях, у яких ніхто раніше не бував", - заявило джерело.

Бойовики ХАМАСу 7 жовтня вторглися до Ізраїлю. Терористи почали вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Єрусалим оголосив операцію "Залізні мечі" і обстрілював місця терористів у Секторі Гази.

1 грудня Армія оборони Ізраїлю офіційно оголосила про завершення перемир'я з ХАМАС і відновлення бойових дій у Секторі Гази.

Минулого тижня Ізраїль підписав з ХАМАСом угоду про тимчасове припинення вогню на території Сектору Газа та звільнення заручників. В результаті домовленостей було звільнено близько сотні заручників, захоплених бойовиками ХАМАС.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль збирається затопити тунелі ХАМАС у Газі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі