четвер, 25 березня 2021 13:50

Із чоловіка вилізла глиста завдовжки понад 18 м

Із чоловіка вилізла глиста завдовжки понад 18 м
Глиста з тіла чоловіка завдовжки 18 м / ViralPress

Лікарі дістали глиста завдовжки понад 18 з прямої кишки тайського чоловіка.

67-річний пацієнт звернувся в лікарню провінції Нонгкхай зі скаргами на болі в животі. Медики взяли в нього аналізи, які показали 28 яєць глистів. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали паразитів, якими найчастіше заражаються восени

Наступного дня, 20 березня, чоловікові дали знеболювальне і ліки проти глистів. З нього вийшов гігантський паразит.

"Бичачий ціп'як Taenia saginata завдовжки понад 18 метрів вийшов із пацієнта. Його зразок відправили на дослідження. Він був великим, і знадобилося багато часу, щоб розкласти на землі", - сказав представник Центру дослідження паразитарних захворювань.

Лікарі вважають, що паразит з'явився з сирого м'яса, що містить яйця паразита. Медики сказали, що бичачий ціп'як був найбільший з виявлених в Таїланді за понад 50 років. Ці паразити можуть жити в організмі людини понад 30 років.

Медики запропонували членам сім'ї пацієнта також пройти медичні тести, щоб з'ясувати, чи є в них паразити, бо вони також у групі ризику. Лікарі попередили, щоб не їли більше сирого м'яса, бо це одна з основних причин появи паразитів в організмі. Люди заражаються, коли їдять сиру чи недоварену яловичину, яка містить личинки глиста.

Ціп'як - гладкий глист, який заражає велику рогату худобу й людину. Він спричиняє у людини захворювання - теніаринхоз, уражаючи травну систему. Паразит поширений повсюдно. Особливо в країнах Африки, Близького Сходу, Середньої Азії, Південно-Східній Азії та Південної Америки. Трапляється іноді в окремих регіонах Південної та Східної Європи. Зокрема, в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Із чоловіка вилізла глиста завдовжки понад 18 м». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі