пʼятниця, 19 травня 2023 09:28

Італію охопила найсильніша за 100 років повінь
11

Італію охопило стихійне лихо – багато
Фото: eastnews.ua
Італію охопило стихійне лихо – багато
Італію охопило стихійне лихо – багато
Італію охопило стихійне лихо – багато
Італію охопило стихійне лихо – багато

В Італії зросла кількість жертв унаслідок потужної повені. Негода вже забрала життя щонайменше 13 людей. 20 тис. жителів залишилися без даху над головою через стихійне лихо.

Чимало італійців з обмеженими можливостями не можуть залишити свої домівки і опинилися в пастці, пише The Guardian.

"Це найсильніша повінь у країні за останні 100 років. Дощі почалися після сильної посухи. За словами експертів, це посилило повені, оскільки висохлий ґрунт гірше вбирав воду. 23 річки вийшли з берегів. Зафіксували 280 зсувів у 41 місті. Дороги було заблоковано, рух низки поїздів довелося скасувати. Місцева влада попереджає, що сильні зливи можуть знову початися найближчими днями", – ідеться у повідомленні.

Найбільше постраждав регіон Емілія-Романья, де розташовані такі міста, як Болонья і Модена.

"У деяких областях за 36 годин випала піврічна норма опадів", – заявив міністр цивільного захисту Нелло Музумечі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені б'ють на сполох: Європа опинилась на порозі кліматичної катастрофи

Серед загиблих була літня пара, яка не змогла вибратися зі свого будинку у провінції Форлі-Чезена. 80-річний чоловік потонув у власному підвалі. Тіло ще одного 70-річного чоловіка знесло течією на 20 км вниз річкою.

"76-річний громадянин загинув після зсуву ґрунту, він зперебував в саду у свого будинку. 43-річний чоловік помер після падіння у колодязь. Він намагався відкачати воду зі своєї ділянки", – повідомляє видання.

Тисячі мешканців Італії евакуювали через повені та зсуви в 37 населених пунктах країни.

Через повінь перекрили деякі траси та призупинили низку залізничних рейсів. Довелося скасувати й Гран-прі Формули-1, яке мало відбутися в місті Імола.

Щонайменше один міст обвалився біля Болоньї. Серйозно постраждало місто Равенна на узбережжі Адріатичного моря, відоме своїми пам'ятками стародавніх часів.

У міністерстві цивільного захисту проситимуть італійський уряд про виділення €20 млн для постраждалих населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Італію охопила найсильніша за 100 років повінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі