середа, 28 грудня 2022 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW: Лавров вдався до старих погроз Україні не випадково

ISW: Лавров вдався до старих погроз Україні не випадково
Голова МЗС РФ Сєргєй Лавров вкотре заявив про "демілітаризацію та денацифікацію" України. Фото: facebook.com/MIDRussia

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров видав чергову маячню про бажання країни-агресорки "денацифікувати" й "демілітаризувати" Україну.

Водночас поскаржився, що Захід продовжує підтримувати Україну у боротьбі з російською агресією. Такі заяви Лаврова можуть свідчити про наміри підштовхнути міжнародну спільноту до переговорів на умовах Москви. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Російський міністр упевнений, що Кремль продовжуватиме шукати військового рішення війни доти, доки український уряд "не капітулює перед вимогами Росії".

Аналітики зазначили, що вимоги РФ щодо "демілітаризації" спрямовані на те, щоб позбавити Україну можливості протистояти подальшим атакам окупантів, а вимоги щодо "денацифікації" рівносильні закликам до зміни влади в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль обрав нову тактику для примушування Києва до переговорів – ISW

Лавров вважає, що Україна та Захід "мають визнати" захоплення Росією районів Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. При цьому він переклав відповідальність за російську агресію на Україну та Сполучені Штати Америки.

"Заклик Лаврова до військового врегулювання війни в Україні, який дозволить досягти початкових військових цілей Росії, слідує за навмисно розпливчастими заявами президента Росії Володимира Путіна про те, що Росія відкрита для переговорів", – ідеться в аналізі.

Проте експерти впевнені, що коментарі диктатора не були пропозицією вести переговори з Україною, і він не ставив серйозних умов для них.

Раніше Сергій Лавров заявив, що пропозиції РФ щодо "демілітаризації" та "денацифікації" України та усунення загроз для безпеки краще виконати "подобру-поздорову". В іншому випадку питання нібито вирішить "хвалена" російська армія.

Зараз ви читаєте новину «ISW: Лавров вдався до старих погроз Україні не випадково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі