середа, 10 травня 2017 14:23

Істерія в Росії: чому портрети бойовиків несли поряд із фотографіями ветеранів Другої світової війни

Істерія в Росії: чому портрети бойовиків несли поряд із фотографіями ветеранів Другої світової війни
Щороку 9 травня в Росії ура-патріотична істерія досягає піку / Фото: Мировое Политическое Шоу

Щороку 9 травня в Росії ура-патріотична істерія досягає піку. Зі свята "зі сльозами на очах" цей день перетворився в путінській Росії на державно-патріотичний шабаш та інструмент просування "русского мира".

Про це пише російський опозиційний політик Гаррі Каспаров на сайті "Каспаров.ru".

"Цього року неадекватність, схоже, побила всі рекорди - чого варта хоча б ідея в включити портрети бойовиків терористичних організацій ДНР і ЛНР до акції "Безсмертний полк", що давно перетворилася на ганебний фарс", – пише Каспаров.

За його словами, радянські та путінські ідеологи роблять принципову підміну: говорять не про Другу світову, а про Велику Вітчизняну.

"Цим вирішують два завдання. По-перше, виводять за дужки початковий період війни з 1 вересня 1939 року до 22 червня 1941 року. Тоді сталінський СРСР де-юре і де-факто був надійним союзником гітлерівської Німеччини. Сумно, що сьогодні досі доводиться пояснювати очевидне: відправною точкою для розв'язання Другої світової війни стало підписання пакту Молотова-Ріббентропа. Обидва тоталітарні режими несуть відповідальність за цей злочин. По-друге, підміна терміну "Друга світова війна" на "Велика Вітчизняна" відсуває в тінь загарбницьку політику сталінського режиму. Дозволяє принизити роль союзників антигітлерівської коаліції. Закріплює за СРСР статус "головного" переможця нацизму", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Який День Перемоги, якщо помер Пашка?" - снайпер убив українського матроса

Рано чи пізно Росії доведеться розібратися зі своїм минулим, переосмислити історію Другої світової війни, підсумовує політик.

"І чим пізніше, тим болючішим буде цей процес", - додає він.

Російські бойовики, які беруть участь у боях на Донбасі, вийшли на акцію "Безсмертний полк" у Москві. Їх група розчинилася серед учасників акції.

Зараз ви читаєте новину «Істерія в Росії: чому портрети бойовиків несли поряд із фотографіями ветеранів Другої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі