понеділок, 08 листопада 2021 13:33

"Сповідався гідно": до Саакашвілі пустили священника

"Сповідався гідно": до Саакашвілі пустили священника
Міхеіл Саакашвілі голодує 39-й день поспіль. Його у в'язниці відвідав священник. Фото: newsgeorgia.ge

У понеділок, 8 листопада, експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі у в'язниці відвідав митрополит Ніколоз Пачуашвілі.

Політик посповідався і причастився, пише "Грузія онлайн".

"Я був у в'язниці, відвідав третього президента Грузії. Він прийняв святе причастя. Я причастив його кров'ю та плоттю Христовою - крихтами хліба, змоченими у вині", - розповів митрополит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під тюрмою, де сидить Саакашвілі, розбили намети і голодують

Священнослужитель назвав цей день історичним і порівняв Саакашвілі з царем Давидом Будівничим, який "єдиний з історичних персонажів Грузії, витримав суворий піст тривалістю 40 днів".

За словами Пачуашвілі, Саакашвілі "сповідався гідно".

"Я 30 років сповідую і причащаю людей. Він (Саакашвілі. - Gazeta.ua) сповідався гідно. Людям важко дотримуватися посту, і ось так, "всуху", тримати пост 40 днів, сповідатися і причаститися. Це дуже велике досягнення. Для політиків це було голодування, а для мене – піст", - наголосив митрополит Ніколоз.

Міхеіла Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і у день затримання оголосив голодування.

Останніми днями Саакашвілі відмовився від приймання ліків, які підтримували його життєздатність. Стан здоров'я політика близький до надкритичного, можлива кома. Є загроза життю, повідомила народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько.

Зараз ви читаєте новину «"Сповідався гідно": до Саакашвілі пустили священника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі