четвер, 22 червня 2023 22:25

Зникнення "Титана": знайшли уламки батискафу, членів екіпажу оголосили загиблими

Зникнення "Титана": знайшли уламки батискафу, членів екіпажу оголосили загиблими
У зоні пошуків зниклого в Атлантиці батискафа "Титан", який доставляв туристів до затонулого "Титаніку", виявлені непізнані уламки. Фото: колаж

У зоні пошуків зниклого в Атлантиці батискафа "Титан", який доставляв туристів до затонулого "Титаніку", виявили непізнані уламки.

За попередньою інформацією, в зоні пошуків зниклого батискафа виявлено два фрагменти його уламків. Про це повідомляє Sky News.

Експерт-рятувальник Девід Мірнс, який знайомий з двома пасажирами батискафа, стверджує, що берегова охорона не "використовує такі фрази, якщо тільки немає шансів знайти людей живими".

Поле уламків вказує, що підводний апарат зруйнувався. За його словами, знайдені фрагменти – це посадкова рама і задня кришка субмарини, але корпус поки не виявлений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пасажирів зниклого батискафа залишилось 90 годин. НАТО розводить руками

"Поле уламків має на увазі руйнування підводного апарату. Це дійсно як би вказує на найгірший сценарій, який є катастрофічним", – додав Мірнс.

Мірнс був знайомий з британським мільярдером Хемішем Гардінгом і французьким пілотом підводного плавання Полем-Анрі Наржеоле, які перебували на батискафі. Він емоційно сказав, що його "найгірші побоювання тепер справдилися", тоді як він молився про інший результат.

"Два моїх друга пішли", – сказав Мірнс.

Водночас адмірал сер Джеймс Бернелл-Ньюджент, колишній головнокомандувач Королівським флотом, пояснив журналістам, що характер оголошення передбачає, що ці уламки якимось чином пов'язані з підводним човном.

Адмірал додав, що якби це були уламки "Титана", Берегова охорона зробила б відмінність в оголошенні.

"Я думаю, що загалом це, ймовірно, сумні новини і припускають, що "Титан" міг вибухнути під величезним тиском морської води, коли він перебував на своєму шляху вниз", – припустив Бернелл-Ньюджент.

О 22:00 за київським часом компанія-оператор зниклого підводного човна "Титан" заявила, що вважає членів екіпажу судна загиблими.

OceanGate Expeditions, пише CNN, повідомила, що всі п'ятеро людей, які перебували на підводному човні, на думку компанії, загинули.

"Ці люди були справжніми дослідниками, які розділяли особливий дух пригод та глибоку пристрасть до дослідження та захисту Світового океану. Наші серця з цими п'ятьма душами та кожним членом їхніх сімей у цей трагічний час", – заявили в компанії.

21 червня ЗМІ повідомили, що в Атлантичному океані зник підводний човен, який використовувався для перевезення людей для огляду затонулого "Титаніка". Розпочалася пошуково-рятувальна операція.

"Титанік" знаходиться на глибині 3,8 км на дні Атлантики, приблизно за 600 км від узбережжя Ньюфаундленду, Канада.

У 1912 році пасажирський лайнер, який свого часу був найбільшим кораблем, зіткнувся з айсбергом під час свого першого рейсу з Саутгемптона до Нью-Йорка. З 2 200 пасажирів та екіпажу, близько 1 500 загинули.

Зараз ви читаєте новину «Зникнення "Титана": знайшли уламки батискафу, членів екіпажу оголосили загиблими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі