пʼятниця, 03 січня 2020 04:05

Інтерпол оголосив у розшук екс-керівника Nissan, який втік з Японії у ящику

Інтерпол оголосив у розшук екс-керівника Nissan, який втік з Японії у ящику
Директора альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона арештували через місяць після звільнення. Фото: Прямий

Інтерпол оголосив у розшук колишнього керівника компанії Nissan Карлоса Гона, який втік від правосуддя Японії до Лівану.

Ліван вже отримав запит від Інтерполу, повідомляє Associated press.

Міністр юстиції цієї країни Альберт Серхан заявив, що Ліван "виконуватиме свої обов'язки", однак зазначив, що Гон в'їхав в країну за легальним паспортом.

Міністр юстиції додав, що Ліван не отримав офіційного запиту на екстрадицію від Японії, і зазначив, що дві країни не мають договору про видачу злочинців. Таким чином Серхан поставив під сумнів можливість передачі Гона Японії.

В Японії Гон звинувачується у фінансових порушеннях. Він був звільнений під заставу 1,5 мільярда ієн (14 мільйонів доларів).

Екс-бос Nissan, який має громадянство Лівану, а також французький і бразильський паспорти, повинен був постати перед судом в Японії в квітні. Він прибув до Лівану в понеділок через Туреччину. За його словами, він втік з Японії, рятуючись від "політичного переслідування" з боку "сфальсифікованої системи правосуддя Японії".

Як Гону вдалося втекти з Японії, досі залишається загадкою, хоча ліванська влада заявила, що він легально в'їхав в країну за французьким паспортом.

Раніше повідомлялося, що обвинувачений у фінансових злочинах колишній бос Nissan Карлос Гон втік до Лівану з Японії, сховавшись в дерев'яному ящику.

Зараз ви читаєте новину «Інтерпол оголосив у розшук екс-керівника Nissan, який втік з Японії у ящику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі