пʼятниця, 15 січня 2021 07:20

Інавгурація Байдена: ФБР заявляє про загрозу

Інавгурація Байдена: ФБР заявляє про загрозу
ФБР США заявляє про можливий сплеск насильства в Вашингтоні напередодні інавгурації новообраного президента Джо Байдена, яка відбудеться 20 січня. Фото: REUTERS

Федеральне бюро розслідувань США заявляє про можливий сплеск насильства в Вашингтоні напередодні інавгурації новообраного президента Джо Байдена.

Бюро фіксує велику кількість онлайн-обговорень можливих заходів, які загрожують інавгурації. Про це на брифінгу 14 січня повідомив очільник відомства Крістофер Рей, пише The Hill.

"Просто зараз ми відстежуємо заклики до потенційних збройних протестів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леді Ґаґа та онлайн-концерт: відомі подробиці інавгурації Байдена

Очільник ФБР пояснив, що називає загрозу "потенційною", оскільки важко відрізнити пусті заяви від справді запланованих нападів.

"Ми стурбовані ймовірністю насильства під час численних протестів і мітингів, запланованих тут, в окрузі Колумбія, і в капітоліях штатів по всій країні в найближчі дні, внаслідок чого озброєні люди можуть опинитися в безпосередній близькості від урядових будівель і посадових осіб", - висловився Крістофер Рей.

Раніше повідомлялося, що у столицях всіх 50 штатів США та безпосередньо в Капітолії від 16 до 20 січня готуються збройні акції протесту. Організатори акцій протесту закликають до захоплення судів усіх рівнів та адміністративних будівель, якщо президент Дональд Трамп буде відсторонений від влади раніше 20 січня - дня інавгурації новообраного президента США Джозефа Байдена.

Зараз ви читаєте новину «Інавгурація Байдена: ФБР заявляє про загрозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі