понеділок, 01 листопада 2021 12:43

Ілон Маск погодився продати акції Tesla, щоб зупинити голод у світі

Американський мільярдер і засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск відповів на заклик про допомогу голови Всесвітньої продовольчої програми ООН Девіда Бізлі.

Бізлі заявив про загострення глобальної кризи на тлі Covid-пандемії. 42 млн людей перебувають на межі голоду, написав він у Twitter 19 жовтня і тегнув Маска.

"Голод, дестабілізація націй і масова міграція чекають, якщо ми не відреагуємо. Маск, ви лише за вчора заробили шість мільярдів доларів - рівно стільки, скільки нам потрібно, щоб запобігти катастрофі! Будь ласка, допоможіть", - ідеться у його твіті.

Автор: twitter.com/WFPChief
 

Мільярдер відгукнувся лише 31 жовтня:

"Якщо програма ООН зможе точно описати у Twitter, як саме шість мільярдів доларів розв'яжуть проблему голоду у світі, я продам акції Tesla просто зараз", - написав Маск.

Автор: twitter.com/elonmusk
 
Інші користувачі писали в коментарях, що ці гроші краще витратити на створення відновлювальних джерел енергії або на розвиток освіти в країнах, що розвиваються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск став найбагатшим в історії людства - Forbes

Чотири країни світу охопив голод, а жителі ще 43 держав балансують на його межі. Низка країн потребують гуманітарної допомоги. Щохвилини у світі через голод помирає майже 11 осіб. Через пандемію коронавірусу кількість кризових явищ, як-от брак продовольства, виросла в шість разів за минулий рік.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск погодився продати акції Tesla, щоб зупинити голод у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі