понеділок, 17 серпня 2020 22:35

Хакери зламали найбільшого виробника алкоголю

Хакери зламали найбільшого виробника алкоголю
Компанія Brown-Forman всесвітньо відома брендами віскі - Jack Daniel's, Woodford, Old Forester та ін. Фото: Reuters

Одна з найбільших американських компаній Brown-Forman, яка виробляє віскі Jack Daniel's, постраждала від кібератаки.

Так, у п'ятницю оператори вимагача REvil (Sodinokibi) заявили, що скомпрометували комп'ютерну систему Brown-Forman і вивчали дані компанії більше місяця. Про це повідомляє портал Bleeping Computer.

"Хакери стверджують, що викрали 1 ТБ інформації про співробітників, контракти, контакти і фінансові компанії. Зловмисники нібито вимагають викуп, погрожуючи продажем даних. У Brown-Forman підтвердили кібератаку, але заявили, що переговорів з хакерами не ведуть", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережу потрапили персональні дані близько 7 тис. військовослужбовців

Варто зазнаити, що компанія Brown-Forman всесвітньо відома брендами віскі - Jack Daniel's, Woodford, Old Forester, Collingwood, Glenglassaugh, Glendronach, текіли - Herradura, El Jimador, Pepe Lopez, горілки - Finlandia і вина - Sonoma-Cutrer. Штаб-квартира компанії знаходиться в місті Луїсвілл, штат Кентуккі.

Злочинне кіберугруповання викрили в Києві. Його учасники розробили комплекс моніторингу мобільного зв'язку і намагалися його продати.

Зараз ви читаєте новину «Хакери зламали найбільшого виробника алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі