понеділок, 07 серпня 2023 15:47

Хакери отримали доступ до мережі російського розробника ракет – ЗМІ

Хакери отримали доступ до мережі російського розробника ракет – ЗМІ
Хакери з КНДР шпигували за своїми союзниками. Фото: Pexels

Хакери з Північної Кореї таємно проникла в комп'ютерні мережі російського розробника ракет "НВО машинобудування".

Групи, що отримали назви ScarCruft і Lazarus таємно встановили приховані бекдори у системи ракетно-конструкторського бюро в Реутові біля Москви. Доступ у хакерів був з кінця 2021 до травня 2022 року, пише Reuters з посиланням на отримані від джерел докази злому.

КНДР після цього оголосила про досягнення у розробці балістичних ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КНДР дізналися план вбивства Кім Чен Ина

Але не зрозуміло, чи це пов'язано з діями хакерів. Точно не відомо, яку інформацію вони отримали.

"НВО машинобудування", посольство РФ у Вашингтоні та місія Північної Кореї при ООН не відповіли на запит Reuters про коментар.

Експерти кажуть, що цей інцидент свідчить про те, що ізольована КНДР буде націлюватися навіть на своїх союзників, щоб отримати важливі технології.

"НВО машинобудування" займається розробленням ракет-носіїв, супутників, пілотованих космічних кораблів, пілотованих орбітальних станцій та їхніх модулів, військових балістичних, крилатих та інших ракет.

Раніше США передали у комітет Ради Безпеки ООН з питань санкцій проти Північної Кореї докази постачання Пхеньяном зброї російській ПВК "Вагнер", яка використовує її у війні в Україні.

Пізніше у КНДР заявили, що США можуть зіткнутися з "неприємними наслідками", якщо продовжать "поширювати інформацію про торгівлю зброєю між Росією та Північною Кореєю".

19 липня Корейська Народно-Демократична Республіка запустила у напрямку Японського моря дві балістичні ракети малої дальності. Вони пролетіли близько 550 км і впали у воду.

Зараз ви читаєте новину «Хакери отримали доступ до мережі російського розробника ракет – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі