четвер, 27 серпня 2020 16:36

Грузія відреагувала на новину про повернення Саакашвілі

Грузія відреагувала на новину про повернення Саакашвілі
Саакашвілі перебуває в розшуку, і йому винесено низку обвинувачувальних вироків. Фото: Report.ge

Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані прокоментувала новину про повернення на батьківщину експрезидента Міхеіла Саакашвілі.

За її словами, політик перебуває в розшуку і йому винесено низку обвинувачувальних вироків, - повідомляє "Эхо Кавказа".

"Звісно, ми не проти, якщо Міхеіл Саакашвілі знайде в собі сили і прибуде до Грузії. Прямо на кордоні на нього чекають процедура затримання і в'язниця", - висловилась Цулукіані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я повертаюся" - Саакашвілі повідомив про приїзд до Грузії

Президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі громадянство в травні 2019 року. 7 травня Зеленський офіційно призначив Саакашвілі головою виконавчого комітету реформ і членом Національної ради реформ України. Призначення викликало різку реакцію перших осіб Грузії і офіційного Тбілісі. Посла Грузії в Україні було відкликано для консультацій. У червні 2018 року в Грузії заочно засудили Саакашвілі до шести років позбавлення волі у справі про побиття колишнього опозиційного депутата Валерія Гелашвілі 2005 року. Тбіліський міський суд визнав експрезидента Грузії винним за звинуваченням в умисному завданні тяжкої шкоди здоров'ю і в зловживанні владою із застосуванням насильства. Саакашвілі назвав вирок незаконним.

Зараз ви читаєте новину «Грузія відреагувала на новину про повернення Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі