неділя, 04 лютого 2018 05:56

Угрупування "Хаят Тахрір аш-Шам" взяло на себе відповідальність за збитий російський літак в Сирії

Угрупування "Хаят Тахрір аш-Шам" взяло на себе відповідальність за збитий російський літак в Сирії
ІД взяло відповідальність за теракт. Фото: Flickr

Джігадістське угруповання "Хаят Тахрір аш-Шам" взяло на себе відповідальність за збиття російського військового літака Су-25 в Сирії, 3 лютого, в провінції Ідліб.

"У заяві угруповання зазначено, що літак збили за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу. Про пілота в заяві не згадується", - повідомляє Радіо Свобода.

У суботу, 3 лютого російський штурмовик збили ракетою класу "земля-повітря". Після цього російські сили обстріляли район, де був збитий літак. В результаті удару загинули більше 30 бойовиків угруповання "Джабгат-ан-Нусра", яка контролює зазначений район.

"Міністерство оборони Росії підтвердило, що Су-25 був збитий в Сирії. За повідомленням, пілот встиг катапультуватися, але загинув під час перестрілки з бойовиками, які збили літак", - йдеться в повідомленні. "Назва" Джабгат ан-Нусра "належало джігадісьскому угрупованню в Сирії, яка воювала проти влади президента Башара аль-Асада і проти іншої екстремістського джігадістского угруповання "Ісламська держава ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іракські війська розпочали зачистку територію від Ісламської держави

Влітку 2016 вона оголосила про розрив з ісламістською мережею "Аль-Каїда" і змінила назву на "Джабгат Фатах аш-Шам", але на початку 2017 припинила самостійне існування, об'єднавшись з ще декількома схожими джігадістскими силами в нове угруповання "Хаят Тахрір аш-Шам . "

Зараз ви читаєте новину «Угрупування "Хаят Тахрір аш-Шам" взяло на себе відповідальність за збитий російський літак в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі