вівторок, 17 травня 2022 13:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Грозєв пояснив, що стримує Путіна в застосуванні ядерної зброї

Грозєв пояснив, що стримує Путіна в застосуванні ядерної зброї
Тренувальні польоти урядових бортів углиб Росії, які нібито призначені для вивезення перших осіб та членів їхніх сімей у секретні бункери у разі ядерної війни, вже не такі інтенсивні. Фото: eastnews.ua

Президент Росії Володимир Путін не поспішає із застосуванням ядерної зброї, бо не впевнений, що всі люди в його оточенні готові виконати цей наказ.

Путін ухвалить рішення про використання ядерної зброї, коли буде впевнений, що всі ланцюжком виконають його наказ, заявив керівник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв в інтерв'ю з ведучим програми "Грани времени" Муміном Шакіровим.

"Він розуміє: із цих п'яти рук, які мають натиснути послідовно на кнопки, якщо один не виконає, це буде сигналом непокори. І, можливо, навіть фізичною кончиною Путіна. Тому, доки він не буде впевнений, що всі виконають, він не віддасть цього наказу", - сказав журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін має серйозні онкозахворювання - Bellingcat

Для силовиків незрозуміло, чи буде Путін при владі за три місяці, зауважив Грозєв.

"Тому вони не можуть прийняти з його боку гарантії, що він забезпечить їхню безпеку", - додав він.

Водночас Грозєв додав, що тренувальні польоти урядових бортів, призначених для вивезення перших осіб та членів їхніх родин у секретні бункери в разі ядерної війни, вже не такі інтенсивні.

Світ повинен серйозно ставитися до погроз з боку Росії щодо ядерної зброї. Важливо заздалегідь підготувати протокол дій.

У разі "реальної загрози існуванню країни" Росія може першою застосувати ядерну зброю. Про це заявив перший заступник голови комітету Держдуми РФ з оборони Олексій Журавльов.

Москва не раз робила маніпулятивні заяви про те, що Захід нібито розв'язав проти Російської Федерації так звану війну за довіреністю. Такий воєнний конфлікт завжди має ризик переходу в повноцінну війну із застосуванням ядерної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Грозєв пояснив, що стримує Путіна в застосуванні ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі