середа, 16 червня 2021 19:05

Говорили три години: завершився саміт Байдена і Путіна

Говорили три години: завершився саміт Байдена і Путіна
Два президенти провели разом дві години і 38 хвилин. Фото: The Guardian

У Женеві завершився саміт президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна.

Переговори тривали близько трьох годин, передає The Guardian.

"О 18:35 за київським часом президент США вийшов з будівлі вілли "Ла Гранж", в якій проходила зустріч. Журналісти вигукували питання: "Як пройшла зустріч?" Байден відповів нерозбірливо, проте жестом показав що все "ок", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна - 18, у Байдена - 45: на яких кортежах президенти приїхали до Женеви

За даними Білого дому, двоє президентів провели разом дві години і 38 хвилин — менше 4-5 годин, анонсованих раніше обома сторонами.

"Замість трьох раундів переговори обмежилися двома, що стало несподіванкою для журналістів. Це може свідчити або про те, що все пішло не за планом, або навпаки — що сторони вирішили прискоритися з якихось питань", - сказано в повідомленні.

В Женеві почалися переговори Путіна і Байдена у розширеному складі. За даними РосЗМІ, від російської сторони крім Лаврова присутній його заступник Сергій Рябков, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков, помічник Путіна Юрій Ушаков і начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов. Крім того, повідомляється, що на саміт були запрошені заступник голови адміністрації президента Дмитро Козак і спеціальний представник президента Росії з сирійського врегулювання Олександр Лаврентьєв.

До складу американської делегації, крім Блінкена увійшли помічник президента з національної безпеки Джейк Салліван, директор по Росії та Центральної Азії Ради національної безпеки при Білому домі Ерік Грін, а також заступник голови зовнішньополітичного відомства у політичних справах Вікторія Нуланд.

На саміті також присутні посли обох країн — Анатолій Антонов і Джон Салліван.

Зараз ви читаєте новину «Говорили три години: завершився саміт Байдена і Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі