неділя, 09 квітня 2023 11:27

Спецтема: Війна Росії проти України

"Готовий хоч зараз у ДРГ" – російський ГРУшник перейшов на бік ЗСУ

"Готовий хоч зараз у ДРГ" – російський ГРУшник перейшов на бік ЗСУ
Владислав Аммосов із ГРУ РФ воює на боці ЗСУ і хоче в ДРГ. Фото: скриншот з відео

Колишній офіцер Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії Владислав Аммосов вирішив воювати на боці України.

До цього чоловік понад 15 років будував кар'єру в армії та спецслужбах РФ. Цим він поділився в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Аммосов – уродженець Якутська, російська Республіка Саха.

"Колишніх офіцерів не буває. Я готовий хоч зараз у диверсійно-розвідувальній групі йти на територію Росії і там знищувати ворогів. Вороги моєї батьківщини – це ті, хто зараз підтримує цю путінську владу", – сказав Аммосов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянка, яка живе на Сумщині, публічно зреклася громадянства РФ та спалила паспорт - відео

Він розповів, що перед вступом до лав Збройних сил України пройшов всі можливі українські спецслужби. Росіянина перевіряли Служба безпеки України, Головне управління воєнної розвідки та співробітники інших правоохоронних органів.

Після початку повномасштабної війни чоловіку вдалося потрапити в Україну через Громадянську раду у Польщі. Це політичне об'єднання, яке тоді оголосило набір добровольців до лав національних підрозділів у складі ЗСУ. Також через регіональні та національні організації цивільного спротиву в Росії.

За словами Аммосова, вже розпочався процес створення "Сибірського батальйону". Його метою буде відвоювати право народів Росії на свободу.

У Росії з'являються активісти, які готові до збройного опору проти режиму диктатора Володимира Путіна. Зокрема, поневолені Росією народи починають усвідомлювати, що РФ використовує їх як "гарматне м'ясо", повідомив представник ГУР Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «"Готовий хоч зараз у ДРГ" – російський ГРУшник перейшов на бік ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі