неділя, 24 липня 2022 05:01

Горбачов жахається діями Путіна: зруйнував справу його життя

Горбачов жахається діями Путіна: зруйнував справу його життя
Останній президент СРСР Михайла Горбачова "розчарований війною". Фото: ТАСС

Останній президент СРСР Михайла Горбачова жахається того, як президент Росії Володимир Путін зруйнував справу його життя.

Так Горбачов прокоментував війну Росії в Україні. Про це в інтерв'ю Forbes Russia розповів близький друг Горбачова журналіст Олексій Венедіктов.

"Я можу вам сказати, що він розчарований, звичайно, він розуміє (що відбувається). Це була справа його життя. Свободи - це справа Горбачова", – заявив Венедіктов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я припиняю свою діяльність на посту президента СРСР": Горбачов заявив про відставку

Він нагадав про політику перебудови і гласності, яка передбачала, зокрема, свободу слова і віросповідання.

Тепер же політикою Путіна вся ця "спадщина Горбачова", за словами журналіста, в РФ знищена. "Так що (Горбачов) може сказати зараз?" — резюмував він.

Венедіктов також нагадав, що коли Горбачов очолював СРСР у 1985-1991 роках, у Європі було чотири тисячі військових із підрозділів Сил швидкого реагування НАТО.

"Тепер НАТО оголосило, що до кінця наступного року тут буде 300 тисяч осіб", - сказав він. Це означає величезне зростання рівня загрози між Сходом і Заходом, додав він.

Росія о 4:00 24 лютого ранку напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

28 лютого НАТО заявив, що вперше в контексті колективної оборони розгортає елементи реагування.

Члени Альянсу також вирішили вжити додаткових заходів для забезпечення безпеки та оборони всіх членів НАТО і продовжуватимуть пристосовуватися до "нової норми" європейської безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Горбачов жахається діями Путіна: зруйнував справу його життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі