неділя, 26 серпня 2018 10:47

"Гігант. Ікона. Американський герой" - політики висловились про смерть Маккейна

"Гігант. Ікона. Американський герой" - політики висловились про смерть Маккейна
Сенатора Джона Маккейна називають патріотом та героєм. Фото: ВВС

О 16:28 25 серпня не стало Джона Сідні Маккейна ІІІ — сенатора-республіканця від штату Аризона Сполучених Штатів Америки. Помер у колі сім'ї та дружини Сінді.

Напередодні повідомив, що відмовляється лікувати рак головного мозку. Таке рішення прийняв спільно з родиною. Пообіцяв, що не полишатиме активної політичної діяльності.

Діагноз йому поставили минулого року. Маккейн проходив інтенсивний курс лікування. 29 серпня йому мало виповнитися 82 роки.

Американські політики у своїх заявах віддають шану померлому сенатору.

Президент США Дональд Трамп

"Мої найглибші співчуття і слова поваги родині сенатора Джона Маккейна. Наші серця і молитви з вами".

Голова сенатської більшості Мітч Макконелл

"Життя Джона Маккейна є яскравим прикладом в еру цинічного ставлення до національної єдності та державної служби. Він показав нам що безмежний патріотизм і жертовність це не застаріли поняття чи кліше, що це блоки, з яких будується дивовижне життя".

Колишній президент США Барак Обама і перша леді Мішель

"Лиш кілька з нас пройшли той же шлях, що й Джон. Або мали показали ту ж сміливість, що й він. Але кожен з нас може надихнути на сміливість поставити вище благо перед своїм власним. Джон показав нам, що це значить. І за це ми всі у боргу перед ним. Мішель і я шлемо наші найсердечніше співчуття Сінді і всій їх родині".

Колишній американський президент Джордж Буш-молодший

"Життя деяких таке жваве, що важко уявити собі, що воно припиниться. Деякі голоси сповнені такою енергією й ентузіазмом, і важко повірити, що вони замовкнуть. Джон Маккейн був людиною глибоких переконань і патріотом найвищого рівня. Він був держслужбовцем, який працював у найкращих традиціях країни. А для мене він був другом, якого мені буде дуже бракувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим здивував легендарний сенатор Джон Маккейн після полону у В'єтнамі

Колишній віце-президент Джо Байден

"Під час полону Джон пережив найгірші речі, що одна людина може заподіяти іншій. У політиці він втілив свої найбільші амбіції. Наприкінці життя він боровся із жахливою і безжальною хворобою. Але не зважаючи ні на що, ніколи не відмовлявся від того, в що вірив – країна понад усе. Його ніколи не полишав дух, який вів його вперед: ми тут для того, щоб присвятити себе чомусь більшому, ніж ми самі".

Губернатор штату Арізона Дуг Дасі

"Джон Маккейн – один із американців, яких ніколи не забудуть. Гігант. Ікона. Американський герой. Ми пишаємося, що можемо називати його громадянином Арізони. Як і багато хто з нас, він не народився тут, але його дух, служіння і незламна незалежність змінила штат, з яким його ім'я стало синонімами".

Колишній губернатор Аляски Сара Палін

"Сьогодні ми втратили справжнього американця. Сенатор Джон Маккейн був людиною незламних поглядів і бійцем. Ніколи не боявся відстояти свої переконання. Джон ніколи не обирав легкої дороги – і через пожертву і страждання він надихав інших служити чомусь більшому, ніж собі".

Група американських сенаторів розробила новий пакет санкцій проти Росії. Законопроект "Про захист американської безпеки від агресії Кремля" представили 3 демократів і 3 республіканців, у тому числі сенатор Джон Маккейн.

"Нинішній режим санкцій не стримав Росію від втручання у вибори 2018 року. Наша мета - вводити нищівні санкції проти Росії та Путіна, поки він не припинить втручатися у виборчий процес у США, не зупинить кібератаки на американську інфраструктуру, не прибере Росію з України і не припинить створювати хаос у Сирії", - написав сенатор Ліндсі Грем.

Зараз ви читаєте новину «"Гігант. Ікона. Американський герой" - політики висловились про смерть Маккейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі