середа, 07 вересня 2022 13:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина передала Україні радар для виявлення артилерії COBRA і ще п'ять Gepard

Уряд Німеччини відправив Україні першу радіолокаційну станцію COBRA і п'ять зенітних самохідних установок Gepard.

Зазначили, що загальна вартість індивідуальних ліцензій на експорт озброєнь, виданих Федеральним урядом у період з 1 січня по 5 вересня, становить €733 623 190. Про це йдеться в огляді німецького уряду щодо військової допомоги Україні.

Автор: bundeswehr.de
  Уряд Німеччини відправив Україні першу радіолокаційну станцію COBRA
Уряд Німеччини відправив Україні першу радіолокаційну станцію COBRA

"Уряд Німеччини підтримує українських військових у тісній координації з партнерами та союзниками. Сюди входять поставки із запасів Бундесверу та німецької промисловості, які фінансуються за рахунок так званої допомоги федерального уряду на навчання", – йдеться в коментарі уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у розпачі: Росія купує снаряди в Північної Кореї

У німецькому уряді нагадують, що в межах бюджетного процесу на 2022 рік кошти на модернізацію було збільшено до €2 млрд. І ці додаткові кошти призначені насамперед на користь України.

Автор: bundeswehr.de
  Німеччина передала ЗСУ ще п'ять Gepard
Німеччина передала ЗСУ ще п'ять Gepard

Також вони будуть використані для фінансування збільшених обов'язкових внесків Німеччини до Європейського фонду миру (EPF). Їх можуть використатидля відшкодування державам-членам ЄС витрат на надання підтримки Україні.

Радіолокаційна станція виявлення артилерії COBRA (Counter Battery Radar) – це радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби, що здатна визначати позиції артилерійських засобів противника, мінометних батарей, а також саморобних ракетних установок.

COBRA здатна обчислювати точки падіння снарядів та ракет. Крім того, вона може виявляти до 40 батарей за 2 хвилини та визначати місце перебування на відстані до 100 км. Час розгортання станції – 10 хв. Обслуговуючий персонал – 3-4 людини.

Зенітна самохідна установка Gepard – це німецька зенітна самохідна артилерійська установка. Вироблялась компанією Krauss-Maffei з середини 1970-х. У кінці 2000-х років її почали знімати з озброєння в Німеччині, Бельгії та Нідерландах.

Gepard базується на шасі танка Leopard 1. На башті, що може обертатися повне коло, встановлено дві 35-мм гармати Oerlikon KDA та два радари: пошуковий і відстежувальний. Кожна з гармат має швидкострільність 550 пострілів на хвилину. Довжина стволів становить 3,15 м, початкова швидкість снарядів – 1440 м/с, ефективна дальність ураження – 5500 м. До боєкомплекту входять 640 снарядів для ураження повітряних цілей і 40 бронебійних снарядів для стрільби по наземних цілях.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина передала Україні радар для виявлення артилерії COBRA і ще п'ять Gepard». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі