середа, 14 вересня 2022 21:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек ООН розповів, про що говорив з Путіним

Генсек ООН розповів, про що говорив з Путіним
Генсек ООН Антоніу Гутерреш говорив з президентом Росії Володимиром Путіним про вивезення зерна та добрив. Фото: eastnews.ua

Генеральний секретар Організації об'єднаних націй Антоніу Гутерреш обговорив з президентом Росії Володимиром Путіним продовження "зернового коридору".

Також говорили про можливий експорт російського аміаку через українські морські порти за методологією "зернового коридору", каже Гутерреш під час пресконференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не зерном єдиним: чому Україні потрібне розблокування портів для експорту металу

"У нас була можливість обговорити Чорноморську "зернову ініціативу" і її продовження і можливе розширення", – розповів він.

Гутерреш каже, що зараз необхідно прибрати всі перешкоди, які заважають експорту російських добрив, бо без них світ може зіткнутися з нестачею їжі.

22 липня Україна підписала договір із Туреччиною та ООН щодо розблокування українських портів для вивезення зерна. Другий договір Туреччина та ООН підписали з Росією. У ньому говорилося, що Організація сприятиме експорту продовольства РФ. Угода діятиме 120 днів, вона може бути продовжена.

8 серпня перше судно із зерном з України повністю пройшло "зелені коридори" і доставило вантаж до пункту призначення. Цим судном став балкер POLARNET, який вийшов із порту "Чорноморськ" 5 серпня.

1 серпня з Одеського порту вийшло перше судно з українським продовольством.

Зараз ви читаєте новину «Генсек ООН розповів, про що говорив з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі