пʼятниця, 15 липня 2022 13:36

Генерал США назвав чотири країни, які спробує анексувати Путін

Генерал США назвав чотири країни, які спробує анексувати Путін
Росія спробує анексувати Грузію, Литву, Латвію й Естонію, заявив генерал США у відставці Марк Арнольд. Фото: eastnews.ua

Країна-загарбниця Російська Федерація загрожує безпеці Північноатлантичного альянсу, тож деякі держави-члени НАТО можуть бути наступними цілями агресії Росії.

Російський диктатор Володимир Путін може спробувати анексувати Литву, Латвію й Естонію. Це загрожує також і Грузії, яка не є членом НАТО. Про це заявив американський генерал у відставці, ветеран Іраку й Афганістану Марк Арнольд в інтерв'ю "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков зробив обнадійливу заяву щодо війни в Україні

Він переконаний, що агресія РФ щодо цих країн стартує повільно й у неконвенційній манері. Це означає, що російські окупанти почнуть із кібератак, політичного втручання за допомогою інформаційних операцій і спроб розпалити громадянські війни в західних країнах.

"А за цим, ймовірно, піде спроба Росії анексувати території в Грузії, Литві, Латвії та Естонії. НАТО може уникнути цього, продовжуючи ізолювати Росію, підтримуючи демократичні системи НАТО, і зміцнюючи свої конвенційні військові засоби стримування", – зауважив генерал США.

Повномасштабна війна, яку розвʼязала Росія в Україні, може вийти за межі країни. Європа має бути готова до цього. Про це повідомив міністр закордонних справ Латвії Едґарс Рінкевичс. Він також схвалює рішення НАТО розгорнути більше військ у Балтійському регіоні та Польщі. Рінкевичс запевнив, що росіяни відповідатимуть за наслідки, якщо виступлять проти НАТО.

Латвія нарощує присутність Північноатлантичного альянсу через постійні погрози Російської Федерації. Відтак Іспанія розмістила в Латвії батарею зенітного ракетного комплексу NASAMS. Системи NASAMS виробляють американська корпорація Raytheon Technologies і норвезька група Kongsberg. До комплексу входять пускові установки та радіолокаційні станції (РЛС) Raytheon AN/MPQ-64F1 Sentinel.

Зараз ви читаєте новину «Генерал США назвав чотири країни, які спробує анексувати Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі