вівторок, 26 липня 2022 13:31

Газовий шантаж РФ: Німеччина послала Путіну сигнал

Газовий шантаж РФ: Німеччина послала Путіну сигнал
Голова МЗС Німеччини Анналена Бербок. Фото: facebook.com/abaerbock

Німеччина підтримує зусилля Європейського Союзу з координації спільних заходів для економії газу. ЄС буде єдиним у той час, коли Росія скорочує постачання газу в Німеччину та інших країн.

Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба різко відреагував на газовий шантаж Путіна щодо Європи

Вона перебувала в Празі, де провела переговори зі своїм чеським колегою.

"Ми не будемо розділені через дефіцит газу, натомість ми стоїмо разом, і це найважливіший сигнал російському президенту", – заявила Бербок.

25 липня стало відомо, що російський Газпром вдвічі скоротить постачання газу до Європи "Північним потоком", оскільки зупиняє ще одну турбіну. Тепер постачання знизиться до 33 млн куб. м на добу, що становить приблизно до 20% потужності.

Росія не збирається відновлювати постачання газу європейським країнам, як вона зобовʼязалася за контрактами, оскільки РФ оголосила Європі газову війну, заявив президент Володимир Зеленський.

РФ вже постачає газ частково або взагалі не постачає в 12 країн-членів Європейського Союзу. Тому Європа має бути готова до повного зупинення постачання російського газу "рано чи пізно", заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Повністю відмовитися від постачання російського газу в Європу планують не пізніше 2027 року.

Зараз ви читаєте новину «Газовий шантаж РФ: Німеччина послала Путіну сигнал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі