неділя, 26 червня 2022 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

G7 оголосить заборону на імпорт золота з Росії – Байден

G7 оголосить заборону на імпорт золота з Росії – Байден
Країни G7 домовилися про заборону імпорту російського золота. Фото: ua.news

G7 планують оголосити заборону на імпорт золота з Росії.

Обмеження наклали, щоб позбавити РФ доходів для фінансування війни в Україні. Про це повідомив президент США Джо Байден у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган не змінив свою позицію щодо вступу Швеції в НАТО

"G7 анонсує заборону на імпорт російського золота, яке становить значну частку експорту й забезпечує Росії десятки мільярдів доларів", – написав американський президент.

У понеділок, 26 червня, у Німеччині розпочинається саміт лідерів країн G7. Він відбудеться в замку Ельмау в місті Ґарміш у баварських Альпах. Триватиме до 28 червня.

До зустрічі лідерів США, Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії та Японії також приєднаються лідери Арґентини, Індії, Індонезії, Сенеґалу й ПАР. Заплановано проведення семи робочих засідань.

Обговорюватимуть світову економіку, партнерство для країн, що розвиваються, зовнішню та безпекову політики, сталий розвиток, продовольчу безпеку, а також багатосторонні відносини й цифрові технології.

Зараз ви читаєте новину «G7 оголосить заборону на імпорт золота з Росії – Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі