вівторок, 27 вересня 2022 02:40

ФСБ РФ затримало японського консула. Звинувачують у зборі секретних даних

ФСБ РФ затримало японського консула. Звинувачують у зборі секретних даних
ФСБ затримало японського консула. Фото: РБК

Федеральна служба безпеки Росії затримала консула генерального консульства Японії Мотокі Тацунорі. Консульство знаходиться у Владивостоці.

Дипломата затримали начебто за "збір секретних даних" на місці злочину, повідомляє російське пропагандистське агентство "РИА Новости".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила агентів ФСБ на Донеччині і в Дніпрі: один із них працював на ворога з тюрми

"Дипломат затриманий при отриманні за грошову винагороду відомостей обмеженого поширення про актуальні аспекти співпраці Росії з однією з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, вплив санкційної політики Заходу на економічну ситуацію в Приморському краї", – повідомили в спецслужбі.

Консула оголосили персоною нон грата, а японській стороні заявлено протест.

У Києві був затриманий російський "кріт" - ним виявився чиновник з Кабінету міністрів. Керівник одного з відділів КМУ довго передавав противнику секретну інформацію. Чиновника вже засудили до 12 років за ґратами.

Також СБУ у Хмельницькій та Івано-Франківській областях розгромила агентурні групи російських пособників, які готували в цих регіонах перевороти та проголошення там псевдореспублік за зразком донбаських. У цій справі деякі фігуранти також вже сидять за ґратами.

Одним з найбільших досягнень СБУ стало запобігання встановленню російської "прослушки" в кулуарах Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ РФ затримало японського консула. Звинувачують у зборі секретних даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі