четвер, 28 січня 2021 18:02

Фільм "Віддалений гавкіт собак" про життя дитини в умовах війни на Донбасі вивчатимуть у школах Данії

Фільм "Віддалений гавкіт собак" про життя дитини в умовах війни на Донбасі вивчатимуть у школах Данії
"Віддалений гавкіт собак" вивчатимуть в школах Данії. Фото: dw.com

Документальний фільм "Віддалений гавкіт собак" - The Distant Barking of Dogs - про життя дітей на Донбасі в час війни внесли до шкільної програми учнів 6-9 класів у Данії.

Асистент режисера Азад Сафаров повідомив про це у Facebook.

"У Данії школярів 6—9 класів вчитимуть розумінню конфліктів, воєн і прав дітей на базі фільму "Віддалений гавкіт собак". Того самого фільму про 9-річного хлопця Олежку, який живе біля лінії фронту на Донбасі. Фільму, який ми знімали 2 роки разом з режисером Сімоном Леренгом Вільмонтом і який підкорив світ", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про хлопчика з Донбасу номінований на премію "Еммі"

За словами Сафарова, для України таке рішення є важливим.

"Європейські діти дивитимуться цей фільм і розумітимуть, з чим стикаються десятки тисяч українських дітей на війні Росії проти України. Співпереживатимуть їм і ставатимуть на їхній бік", — прокоментував чоловік.

Стрічку знімали в селі Гнутове Донецької області у 2015-2017 роках. У фільмі розповідається про 9-річного хлопчика Олега, який жив на лінії фронту, та про вплив воєнного конфлікту на нього.

Документальний фільм "Віддалений гавкіт собак" отримав нагороду кінопремії Cinema Eye Honors у Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Віддалений гавкіт собак" про життя дитини в умовах війни на Донбасі вивчатимуть у школах Данії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі