пʼятниця, 07 серпня 2020 12:35

Фільм про хлопчика з Донбасу номінований на премію "Еммі"

Фільм про хлопчика з Донбасу номінований на премію "Еммі"
Сюжет стрічки розповідає про один рік із життя 10-річного хлопчика Олега. Фото: https://unsplash.com/

Документальний фільм "Віддалений гавкіт собак" про хлопчика, який живе в прифронтовому Гнутовому Донецької області, номінували на престижну американську нагороду "Еммі". Про це повідомив асистент режисера стрічки Азад Сафаров на своїй сторінці в Facebook.

Сюжет стрічки розповідає про рік життя 10-річного хлопчика Олега. Він живе разом із бабусею в селі Гнутове на Донеччині. Після початку бойових дій на Донбасі вони залишаються в Гнутовому. У фільмі показано, як на дитину впливає життя у зоні воєнних дій.

Режисером документального кіно став данець Саймон Леренґ. Фільм "Віддалений гавкіт собак" номінований у категорії "Видатний документальний фільм про сучасні події". Переможців оголосять 20 та 21 вересня в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український хоррор зібрав 10 міжнародних нагород

Над документальною кінокартиною спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії працювали з 2015-го по 2017 рік.

Фільм режисерки Наталки Ворожбит "Погані дороги" про війну на Донбасі представлятиме Україну на 77-му Венеційському міжнародному кінофестивалі. Триватиме з 2 по 12 вересня на італійському острові Лідо.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про хлопчика з Донбасу номінований на премію "Еммі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі