пʼятниця, 26 березня 2021 03:04

Євросоюз вводить спеціальний "недискримінаційний" паспорт для тих, хто вакцинувався

Євросоюз вводить спеціальний "недискримінаційний" паспорт для тих, хто вакцинувався
Євросоюз вводить спеціальні паспорти. Фото: Reuters

Лідери Європейського союзу ухвалили рішення в терміновому порядку виконати роботу над запропонованим Європейською комісією недискримінаційним Цифровим зеленим сертифікатом, який дозволить безпечно пересуватися в ЄС під час пандемії коронавірусу.

"У терміновому порядку повинна бути виконана законодавча і технічна робота над сумісними і недискримінаційними цифровими сертифікатами Covid-19 на основі пропозиції Комісії", - сказано в заяві, прийнятій за підсумками відео-конференції.

Лідери ЄС відзначили, що епідеміологічна ситуація залишається серйозною, в тому числі в світлі проблем, пов'язаних з появою нових варіантів коронавируса. "Отже, в даний час повинні дотримуватися обмеження, в тому числі щодо несуттєвих поїздок, беручи до уваги особливу ситуацію прикордонних спільнот, в той час як повинен забезпечуватися безперешкодний потік товарів і послуг в рамках Єдиного ринку, в тому числі за рахунок використання зелених смуг", - йдеться в заяві.

Разом з тим, лідери вважають, що слід почати приготування до загального підходу в плані поступового зняття обмежень з тим, щоб забезпечити координацію зусиль в умовах, коли епідеміологічна ситуація дозволить послабити поточні заходи. "Європейський Союз продовжить посилювати глобальні заходи у відповідь на пандемію. Робота над створенням механізму обміну вакцинами повинна бути швидко продовжена, щоб доповнити і підтримувати провідну роль COVAX в забезпеченні універсального доступу і розгортання вакцин", - наголошується в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдині паспорти вакцинації з'являться до літа - Меркель

Європейська комісія виступила з пропозицією створити цифровий зелений сертифікат для забезпечення безпечного вільного пересування всередині ЄС під час пандемії Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз вводить спеціальний "недискримінаційний" паспорт для тих, хто вакцинувався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі