вівторок, 25 травня 2021 01:07

Євросоюз вирішив заборонити польоти білоруським авіакомпаніям

Євросоюз вирішив заборонити польоти білоруським авіакомпаніям
Белавіа заборонили літати до Європи. Фото: Reuters

Саміт Європейського Союзу підтримав рішення заборонити польоти білоруських авіакомпаній на територію ЄС та закликав всіх авіаперевізників уникати прольоту над територією Білорусі.

Рішення Європейської Ради – не остаточне та не набуває чинності одразу, оскільки його ще має ухвалити Рада Європейського Союзу, повідомив речник президента Європейської Ради Шарля Мішеля Баренд Ленд у Twitter.

Саміт засудив затримання журналіста Романа Протасевича та його дівчини Софії Сапеги. Країни ЄС закликають негайно їх звільнити та не порушувати їх свободу пересування.

Європейська Рада також звернулась до Ради ЄС з проханням підготувати економічні санкції проти представників чинного білоруського режиму, які причетні до затриманням Протасевича та Сапеги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю

У неділю, 23 травня, пасажирський літак Ryanair позапланово приземлився у Мінську. Лайнер летів рейсом Афіни-Вільнюс. Пілоти подали сигнал тривоги, оскільки отримали повідомлення про вибухівку на борту. За наказом Лукашенка пасажирський літак супроводжував білоруський військовий винищувач.

Після екстреної посадки літака затримали засновника білоруського опозиційного каналу Nexta – Романа Протасевича.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз вирішив заборонити польоти білоруським авіакомпаніям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі