четвер, 14 вересня 2023 10:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Європарламент вимагає в МКС видати ордер на арешт Лукашенка

Європарламент вимагає в МКС видати ордер на арешт Лукашенка
Фото: eastnews.ua

Європейський парламент ухвалив резолюцію із засудженням участі режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у військовій агресії Росії проти України.

У документі наголошують, що влада Білорусі постачає російським військам боєприпасами і технікою і надають їм і "вагнерівцям" плацдарм на своїй території, йдеться на сайті Європарламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських дітей вивозять у Білорусь, Лукашенко сприяє цьому

Також режим Лукашенка підтримує "риторику розпалювання ненависті, дезінформацію та пропаганду, які відповідають наративам Москви".

Європарламент вказав, що Лукашенко є співучасником незаконного вивезення 2150 дітей з окупованих територій України до так званих оздоровчих таборів у Білорусі. Вони там зазнають русифікації та ідеологічної обробки. Ці дії можуть прирівнюватись до злочину проти людяності.

"Європарламент вважає Лукашенка таким же відповідальним за ці воєнні злочини, як Володимира Путіна та Марію Львову-Бєлову, і тому закликає Міжнародний кримінальний суд розглянути питання про видачу аналогічного міжнародного ордера на арешт Лукашенка", – йдеться у резолюції.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію і насильницьке переміщення російськими окупантами українських дітей на територію РФ. Підтримала притягнення до відповідальності винних.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент вимагає в МКС видати ордер на арешт Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі