четвер, 18 березня 2021 16:51

Єврокомісія нагадала про загарбницькі дії Росії проти України, коментуючи слова Байдена про Путіна-вбивцю

Єврокомісія нагадала про загарбницькі дії Росії проти України, коментуючи слова Байдена про Путіна-вбивцю
Набіла Массралі висловилась щодо політики Росії за правління Путіна. Фото: eeas.europa.eu

У Європейській комісії прокоментували заяву президента США Джо Байдена, який назвав главу РФ Володимира Путіна вбивцею.

У середу, 17 березня, речниця Єврокомісії Набіла Массралі відповіла на питання, чи погоджується глава дипломатії Жозеп Боррель зі звинуваченнями Байдена, пише USAToday.

"На жаль, у Росії є довгий список успішних і невдалих спроб замахів щодо критиків та незалежних осіб у РФ01ЗЗЗЗ, включаючи політиків і журналістів. Багато з цих справ не були розслідувані, залишаються невирішеними, а винуватці не притягнуті до відповідальності", - прокоментувала речниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін по-дитячому відповів на заяву Байдена, який назвав його вбивцею

Також Массралі нагадала, що ЄС та США запровадили санкції проти Росії через отруєння опозиціонера Олексія Навального та замах на життя Сергія й Юлії Скрипалів.

"Російська влада також здійснювала незаконні дії в Україні та відігравала чітку роль в інших конфліктах у сусідніх країнах з ЄС і за його межами. Як президент Російської Федерації, Володимир Путін несе відповідальність за політику та дії російської влади", - сказала речниця.

Утім Єврокомісія не дала прямої відповіді на запитання, чи згодні вони із заявою Байдена щодо Путіна.

Росія вимагає вибачень від президента США Джо Байдена за його "хамські" заяви про те, що глава РФ Володимир Путін - вбивця.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія нагадала про загарбницькі дії Росії проти України, коментуючи слова Байдена про Путіна-вбивцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі