четвер, 07 травня 2020 12:04

Це дно, товариші пропагандисти: Білорусь видворила російських журналістів

Це дно, товариші пропагандисти: Білорусь видворила російських журналістів
Білоруське МЗС позбавило російських журналістів "Первого канала" акредитації через фейкові сюжети про коронавірус у республіці. Фото: Reuters

Журналістів російського "Первого канала" вислали з Білорусі та позбавили акредитації через фейковий сюжет про коронавірус.

Пресслужба телеканалу підтвердила ситуацію та висловила нерозуміння з приводу причин такого ставлення з боку білоруської влади. Причину позбавлення акредитації в МЗС Білорусі також не називають, пише TUT.BY.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь наблизилася до Іспанії за кількістю заражених Covid-19

В останньому сюжеті кореспондент розповів про "різке збільшення кількості хворих і летальних випадків" в одному з білоруських міст. У ньому йдеться, що "Білорусь вийшла на третє місце в Європі за приростом виявлених випадків коронавірусу на душу населення після Великодньої служби та "суботника". Частину сюжету було знято на кладовищі міста, де кореспондент звернув увагу на "велику кількість свіжих могил".

Телеканал "Білорусь 1" повідомив, що саме цей матеріал став причиною відкликання акредитації у знімальної групи, за його даними, в ньому виявили "одразу 7 фейків".

Група лікарів із Німеччини запустила флешмоб. Вони публікують свої оголені фото на знак протесту. Їм не вистачає захисних засобів у боротьбі з Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Це дно, товариші пропагандисти: Білорусь видворила російських журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі