четвер, 14 березня 2024 15:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Естонія допустила відправку своїх військ до України

Естонія допустила відправку своїх військ до України
Естонія дуже хоче, щоб Україна перемогла, сказала Кая Каллас. Фото: Facebook.com/kallaskaja

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас під час засідання парламенту на запитання депутатів відмовилася гарантувати, що естонські Сили оборони не будуть направлені до України.

Про це повідомив естонський суспільний мовник ERR.

"Я не даю таких обіцянок, бо обставини можуть змінитися. За вашою інтерпретацією, здається, що втручанням може бути будь-що. Наша військова допомога Україні також може бути розцінена Росією як втручання, тому що ми дуже хочемо, щоб Україна перемогла, ми дуже хочемо, щоб Росія програла", - сказала Кая Каллас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети GMLRS і не тільки: США оголосили про новий пакет допомоги Україні

"Для відправляння солдатів куди-небудь за межі Естонії потрібен мандат Рійгікогу (парламенту Естонії. - Gazeta.ua), тож ви зможете вирішити це питання самі. Я не можу це вирішити сама. Це питання ніяк не пройде повз вас", - сказала прем'єр-міністерка.

Раніше президент Литви Гітанас Науседа заявив, що західні країни мали б одноголосно погодитися щодо відправлення до України своїх військ. Потрібно припинити малювати для себе червоні лінії, сказав Науседа.

26 лютого президент Франції Емманюель Макрон зібрав у Парижі саміт лідерів. Він допустив відправку до України західних військ.

Цього місяця Макрон під час візиту до Чехії заявив, що союзникам України час активізуватися, підкресливши, що зараз не час бути боягузливим.

Зараз ви читаєте новину «Естонія допустила відправку своїх військ до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі