субота, 17 вересня 2022 17:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Є альтернатива – німецький дипломат висловився про гарантії безпеки для України

 

Україна сама зможе гарантувати власну безпеку, якщо Захід продовжить підтримувати її армію після війни.

Після перемоги над російськими загарбниками Україна матиме найсильнішу та найдосвідченішу армію в Європі. Про це в інтерв'ю Німецькій хвилі сказав німецький дипломат, ексглава Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер.

"Україні, яка після війни перебуватиме в жахливому економічному стані, ми, західні союзники, можемо допомогти зберегти армію, яка налічуватиме 400 000 – 500 000 військовослужбовців. Вона матиме сучасне озброєння, включно з основними танками західного зразка тощо. Це найкраща гарантія безпеки, яку Україна може мати", – сказав Ішингер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц: Путін досі переслідує імперіалістичну мету

Як приклад він назвав Ізраїль. Країна не входить до НАТО і не має письмових гарантій безпеки. Натомість має значні можливості для захисту своєї території.

"Це дуже витратно – підтримувати боєздатність такої великої армії, як українська. Включно з постачанням великої кількості техніки, боєприпасів тощо, з доступом до супутникової системи розвідки США. А також не забуваймо велику кількість військовослужбовців, чию службу також необхідно оплачувати. Ми можемо допомогти Україні підтримувати цей рівень боєздатності, щоб у такий спосіб стримати нове вторгнення", – додав Ішингер.

Водночас він не проти безпекових гарантій, про які просить Україна.

"Але здається, що все, що не є гарантіями НАТО, не розглядатиметься в Москві як варте довіри", – наголосив дипломат.

Із настанням зими та енергетичними викликами НАТО не змінюватиме свою позицію щодо підтримки України. Війна, розв'язана Росією, стала глобальною небезпекою. Про це 17 вересня на засіданні Військового комітету НАТО в Таллінні заявив його голова Роб Бауер.

Російська Федерація та її президент Володимир Путін є найбільшою нині загрозою для Північноатлантичного альянсу. На цьому тлі Німеччина готова взяти на себе "провідну відповідальність" за безпеку європейського контингенту. А збройні сили країни мають стати "найоснащенішими" у Європі. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Зараз ви читаєте новину «Є альтернатива – німецький дипломат висловився про гарантії безпеки для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі