пʼятниця, 20 жовтня 2023 00:16

Есмінець США збив три ракети та кілька безпілотників, які летіли з Ємену

Есмінець США збив три ракети та кілька безпілотників, які летіли з Ємену
Ракети з Ємену перехопив корабель ВМС США. Фото: Official U.S.

Корабель Військово-морських сил США USS Carney перехопив ракети, які могли випустити єменські бойовики-хусити. Їх підтримує Іран.

Також було збито кілька безпілотників, повідомляє CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арабо-ізраїльські війни: історія 75-річного протистояння

Пентагон поки не може точно сказати, на що були націлені ракети та безпілотники. Втім відомо, що вони були запущені з Ємену та прямували на північ уздовж Червоного моря, "потенційно до цілей в Ізраїлі", зазначив прессекретар Пентагону Пет Райдер.

За його словами, США готові використовувати свою протиповітряну та протиракетну оборону на Близькому сході, щоб захистити партнерів та свої інтереси в цьому регіоні.

Інцидент стався на тлі побоювань можливої участі Ірану у війні Ізраїлю з бойовиками ХАМАСу.

У Білому домі заявили, що Іран є співучасником ХАМАСу у війні проти Ізраїлю. Однак фактів прямої причетності іранців до атак бойовиків поки немає.

У Тегерані неодноразово висловлювали підтримку діям ХАМАСу, але відкидають будь-яку військову допомогу чи передачу розвідувальної інформації.

Іран пригрозив Ізраїлю втручанням у війну, якщо ЦАХАЛ продовжить наземну операцію в Секторі Гази. США не виключають, що Іран може втрутитися в конфлікт, а тому відстежують як можливість прямого втручання Тегерана, так і проксі-активність Хезболли через кордон з Ліваном.

Зараз ви читаєте новину «Есмінець США збив три ракети та кілька безпілотників, які летіли з Ємену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі