пʼятниця, 14 жовтня 2022 14:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще одна країна відмовилася впроваджувати російську платіжну систему "Мир"

Ще одна країна відмовилася впроваджувати російську платіжну систему "Мир"
У разі успішної реалізації ініціативи росіяни змогли б легко сплачувати за послуги в Шрі-Ланці, зокрема розміщення у готелях, покупки тощо. Фото: censor.net

Влада Шрі-Ланки відмовилася запускати російську платіжну систему "Мир" на території країни через загрозу санкцій з боку Сполучених Штатів Америки.

У Центробанку країни заявили, що на даному етапі Шрі-Ланка "не в змозі" позитивно розглянути запит на використання карт "Мир" в банківській системі, повідомляє News First.

"Однією з основних причин, по якій країна відмовилася від цієї ідеї, називається санкційний тиск з боку США на тлі повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну", – зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після восьми місяців повномасштабної війни Danone йде з Росії

28 вересня Білий дім повідомив, що планує накласти на Росію нові економічні санкції. Від системи SWIFT планують відключити низку банків. Головними об'єктами санкцій можуть стати пов'язані з російською владою фінустанови, які мають ключовий вплив на економіку країни-агресора, включаючи Агентство зі страхування вкладів РФ та платіжну систему "Мир", за допомогою яких Росія може обходити західні санкції.

П'ять турецьких банків запроваджують російську платіжну систему "Мир". Про це 6 серпня заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після повернення із Сочі, де він зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним.

Наразі до російської платіжної системи "Мир" підключені п'ять великих турецьких банків: Vakıfbank, Ziraat Bank, Iş Bank, DenizBank і Halkbank. Два з них – приватний банк DenizBank, що належить ОАЕ, і контрольований державою Halkbank, під'єдналися до системи "Мир" вже після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна відмовилася впроваджувати російську платіжну систему "Мир"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі