четвер, 17 грудня 2020 22:23

ЄС розширив санкції проти Білорусі

ЄС розширив санкції проти Білорусі
У контексті репресій з боку білоруської влади 1 жовтня 2020 року Рада ввела перший раунд санкцій проти 40 осіб. Фото: Reuters

Європейський Союз затвердив 36 додаткових санкцій, що спрямовані проти високопосадовців Білорусі.

Про це повідомляє пресслужба Європейської Ради.

"Ці санкції спрямовані проти високопосадовців, відповідальних за триваючі жорстокі репресії і залякування мирних демонстрантів, членів опозиції і журналістів, зокрема. Вони також націлені на економічних суб'єктів, великих бізнесменів і компанії, які отримують вигоду від режиму Олександра Лукашенка і/або підтримують його", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для України є загроза з боку Білорусі - РНБО

Зазначається, що це рішення спрямоване на те, щоб дати потужний сигнал відповідальним політичним і економічним суб'єктам, що їх підтримка режиму обходиться дорого.

"Обмежувальні заходи включають заборону на поїздки і заморожування активів. Крім того, громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати кошти перерахованим особам і організаціям. Сьогоднішнє рішення є продовженням домовленості, досягнутої міністрами закордонних справ ЄС на зустрічі по відеоконференції 19 листопада 2020 року. Санкції набудуть чинності негайно", - йдеться в повідомленні.

Уряд Швейцарії ввів санкції проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка і 14-ти його поплічників.

Зараз ви читаєте новину «ЄС розширив санкції проти Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі