четвер, 28 квітня 2022 15:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Ердоган знову запропонував Путіну посередництво між Україною та РФ

Ердоган знову запропонував Путіну посередництво між Україною та РФ
Президент Туреччини Реджеп Ердоган знову запропонував президенту РФ Володимиру Путіну посередництво між Україною та РФ. Фото: Getty Images

Туреччина знову заявила про готовність взяти на себе ініціативу щодо припинення війни між Росією та Україною.

Про це сказав турецький президент Реджеп Ердоган президенту країни-окупантки Володимиру Путіну в телефонній розмові 28 квітня, передає Управління зв'язків Адміністрації президента Туреччини.

Ердоган зазначив, що Анкара готова бути посередником у припиненні війни між Україною та РФ і продовжити "посередництво в ім'я миру в Чорноморському регіоні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін сказав Ердогану, що бойових дій у Маріуполі вже немає

"Президент висловив надію на те, що позитивний імпульс переговорного процесу в Стамбулі між Києвом і Москвою призведе до довготривалого миру в регіоні. Запевнив, що Анкара продовжить рішучі та щирі кроки щодо усунення кризи й відновлення миру між двома сусідніми державами", - ідеться в повідомленні.

"Путін подякував Ердогану за організацію обміну російського льотчика Костянтина Ярошенка на американця Тревора Ріда, який відбувся 27 квітня за координації та нагляду Національної розвідувальної організації Туреччини", - додають у канцелярії.

Турецький лідер указав на необхідність збереження тісних контактів і злагоджених дій спецслужб двох країн, що "сприяє запобіганню гуманітарним трагедіям і формуванню атмосфери стабільності в регіоні".

Туреччина сподівається, що зустріч президента України Володимира Зеленського й президента Росії Володимира Путіна відбудеться "найближчими днями". Водночас у процесі підготування переговорів досі виникають "проблемні ситуації", заявив після засідання Консультативної групи з оборони й безпеки для України в Німеччині міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган знову запропонував Путіну посередництво між Україною та РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі