четвер, 17 березня 2022 03:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Джонсон дорікнув європейським країнам, що вони пробачили Путіну захоплення Криму у 2014 році

Джонсон дорікнув європейським країнам, що вони пробачили Путіну захоплення Криму у 2014 році
Джонсон прокоментував війну Росії проти України. Фото: РБК

Україна зараз "розплачується" за те, що Захід довгі роки не розумів загрози, яку становить президент РФ Володимир Путін.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон дорікнув європейським країнам, які "повернулися до Путіна, як до частини спільноти" попри окупацію Криму в 2014 році, заявив він BBC.

Російське вторгнення в Україну вже провалилося, оскільки Путін недооцінив силу опору в Україні. А зараз глава Кремля скоює воєнні злочини в нашій країні, заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропагандисти Кремля обговорюють сценарій вторгення в інші країни

"Він не зможе розгромити й завоювати Україну, тому що вони принципово показали, що в них незламний дух. Він має відійти. Він має закрити цю справу. Він повинен забрати свої танки та свою броню. І це має бути рішення, яке поважає волю українського народу", - сказав Джонсон.

Прем'єр-міністр Британії зазначив, що Захід повинен впевнитися, що він "ніколи більше не буде вразливим до шантажу Путіна", особливо коли мова йде про російські нафту й газ.

Борис Джонсон шукає можливості збільшити обсяги поставок нафти у країну. Для цього поїде на переговори у Саудівську Аравію і Об'єднані Арабські Емірати. Після санкцій проти РФ, Британія з іншими західними країнами зіткнулася зі зростанням цін на нафтопродукти та енергоносії.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон дорікнув європейським країнам, що вони пробачили Путіну захоплення Криму у 2014 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі