четвер, 02 лютого 2023 20:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Дуда сказав, з чим асоціюється "русский мир"

Дуда сказав, з чим асоціюється "русский мир"
"Русский мир" у Польщі та Балтії асоціюється лише з рабством та бідністю. Фото: eastnews.ua

У Польщі та країнах Балтії "русский мир" асоціюється лише з рабством та бідністю.

А зараз президент РФ Володимир Путін намагається привести в Європу "русский мир", сказав президент Польщі Анджей Дуда у Ризі під час дискусії, присвяченої питанням безпеки, передає Delfi.

Російське вторгнення в Україну змінили світове сприйняття питань безпеки. Дуда нагадав, що і Польща, і країни Балтії багато років попереджали, що вплив комунізму в Росії повністю не зник. І рано чи пізно цей імперіалізм проявить себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли приповзуть підписувати мир, ведіть їх сюди" – Дуда обрав місце капітуляції РФ

"Ми бачимо, що ці побоювання збулися у зв'язку з агресією Росії в Україні. Зараз Путін засновує свою політику не лише на історії Радянського Союзу, а й на набагато більш давньому корінні, бажаючи відновити колишню Російську імперію", – сказав президент Польщі.

Він вказав на різне сприйняття війни у країнах Європи. У Польщі воно одне, а у Португалії зовсім інше.

Дуда наголосив, що Польща та країни Балтії докладають усіх зусиль, щоб розповісти іншим країнам про реальну історію та Росію.

Президент Володимир Зеленський наприкінці лютого може зустрітися з американським та польським колегами Джо Байденом та Анджеєм Дудою. За неофіційною інформацією, зустріч може статися приблизно у річницю повномасштабної війни в Україні. Поки для візиту розглядаються польські міста Варшава та Жешув.

Президент України представить мирний план і скличе міжнародну конференцію щодо України. Мирний план буде складатися з 10 пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Дуда сказав, з чим асоціюється "русский мир"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі